Oltiin tänään treenaamassa isolla, sekalaisella porukalla möllitokoa Barona-areenalla. Eli siis liikkeet tehtiin koemaisesti. Ja tämä oli Bobin eka kerta tällein ei-palkkaa.

Luoksepäästävyys meni mielestäni meidän osalta tosi hienosti! Bobi pysy ihan paikallaan eikä hyppinyt ollenkaan.

Paikallamakuu: Bobi pysyi hienosti paikallaan, vaikka vieressä oleva espanjanvesikoira Roope vähän päätti haukkuakin. Kävin n. minuutin päästä palkkaamassa, ja kävelin takaisin ehkä n. 10m päähän. Nousi istumaan vähän ajanpäästä, ja päätti lähteä hiipimään mua kohti. Ärähdin ja otin pari askelta eteenpäin, niin meni takasin maahan. Odotin vähän aikaa ja kävin taas palkkaamassa, mutta kuten kerran ennenkin, nousi se istumaan juuri kun olin ehkä 1,5m päässä. En sitten antanukkaan palkkaa vaan menin ehkä noin 2m päähän, ja sitten siitä ei tullut enää mitään, kun aina olin tulossa palkkaamaan, teki saman jutun. Tätä siis harjoiteltava PALJON! Bobi sis makasi bc-Stepin ja espanjanvesikoira-Roopen vieressä.

Tässä välissä otin ihan pieniä seuraamispätkiä. Meni aika huonosti, niin vein tolppaan ja rapsuttelin sillä aikaa Ruutia, enkä ollenkaan huomioinut Bobia. Sen jälkeen meni paremmin. Sitten tuli meidän "kehävuoro", ja Tiia käskytti meille alo-liikkeet. :)

Seuraaminen lähti aika hyvin, mutta käännökset, täyskäännökset ja pysähtymiset päin honkia. Oikealle käännöksessä jätätti, ja yhdessä täyskäännöksessä lähti haahuilemaan ihan minne sattuu... Voi sitä junttia. Hommassa oli mullakin kyllä osuuteni, nimittäin kävelin ihan vinoon. Mun moga. Täytyy siis opetella ittekseen kävelemään. :D

Seuraavana liikkeestä maahanmeno. En muista ihan pilkuntarkasti, mutta ainakin jouduin antamaan toisen käskyn, kun jäi ekalla seisomaan. Loppu meni ihan hyvin.

Liikkeestä seisominen meni huonosti. Liikutti tassuja, ja kun palasin sen viereen, ja ennen kun Tiia oli ehtinyt sanoa "Kiitos", Se istui. Korjattiin että käskin sen seisomaan, ja otin vaan pari askelta ja siitä sitten vapautus.

Luoksetulo: Muuten olis ollu tosi hieno, ellei olis vähän ennakoinu. Bobi lähti ihan pikkusen ennen käskyä, ja vauhti oli mitä oli... Ei mitään päätä huimaavaa, mutta loppu meni niin hyvin, kun tuli ihan oikeeseen paikkaan sivulle.

Sitten tulikin Bobin ihka ensimmäinen kerta, kun se näki koko hyppy estettä. Eli sitä ei voitu ottaa niin koemaisesti. Alussa ei edes hypännyt, vaan kiersi koko esteen. Otettiin uudestaan, mutta yritti ponnistaa. Viimeinen kerta meni kuitenkin tosi hienosti, ja siitä palkka ja isot kehut. Jätettiin sitten onnistuneeseen.

Vein Bobin kiinni ja kattelin vähän aikaa muita, kunnes menin ottamaan vielä muutaman hypyn. Yhdellä hypyllä kaatoi koko esteen, muutama epäonnistuminen, ja muutama onnistunut. Enemmän kumminkin onnistumisia, joka lienee hyvä juttu. :)

Itsenäisesti treenattiin vielä vähän luoksetuloja. Bobi on tajunnut nyt tulla suoraan oikealle paikalle heti sivulle istumaan, mutta vauhti voisi olla vähän kovempi, kun kumminkin se pääsee tosi kovaa, kun se vaan haluaa. Lähdin sii vaan juoksemaan karkuun, niin tuli hyvää vauhtia, ja sitten yhtäkkiä pysähdyin, ja osasi tulla sivulle.

Tiia otti vielä parit toko-kuvat, ja sitten päästettiin koirat juoksemaan. Ruuti ja Bobi otti kaks kertaa yhteen hampaiden näyttelemisen, hirveän rähinän ja painimisen kera. Annettiin kumminkin vaan selvittää välinsä, kun eivät kiinni toisiinsa käyneet. Bobi sitten alisti Ruutin. Olin vähän hämmästynyt, kun Bobi on yleensä semmonen säyseä lammas, mutta kaipa se kuuluu ikään. :D

Illalla käytin vielä kaverin Moona-cockerin ja Bobin yhdessä metsälenkillä, ja otin pari arki luoksetuloa. Hyvin meni, ja nyt maistuu uni Bobille. :))