Tultiin just ast:n treeneistä, kouluttajina Tiia ja Katja. :) Aluksi tehtiin Tiian kanssa kontakti-, valssi- ja irtoamistreenirataa. Missä mentiin vaan edestakaisin ensin hyppy puomi sitten valssi ja hyppy hyppy ja taas puomi ja valssi ja hyppy hyppy ja sitten vielä puomille ja hyppyjen kautta irtoaminen. Ensin pelkkä irtoaminen. Tänään ei ollut Bobilla oikein sellanen päivä, ei nimittäin oikein onnistunut. Tehtiin niin että targetilla oli nami, lelu ois voinnut ehkä olla kiinnostavampi. Saatiin kuitenkin onnistunutkin. Sitten radalla, ihan hyvin otti kontaktit, mutta painotinkin ja autoin aika paljon että vois vaatia jo että tarjoo ne. Vähän oli muutenkin hukassa koko koira, tuntu vähän saippualta... Ajattelin että no hieno juttu jos koko treeni on tämmöstä häröilyä...

Sit siirryttiin Katjan kanssa tekemään rataa. Oli ensin kaaressa paljon hyppyjä ja yhdessä kohtaa putki ansakohtana, siinä oli meillä vaikeuksia tai siis mulla ohjauksen kanssa, vaikka miten käänsin niin aina varmaan vähän liian myöhään. Hyppyjen jälkeen tuli tosi tiukka käännös putkeen, siitä hyppy ja pussi ja oikealle muuri ja kepit. Alun hämäysputki häröilyn jälkeen meni paljon paremmin, valssasin tiukan käännöksen mutta veti niin ison lenkin että katja suositteli vaan juoksemaan itsekin estettä päin ja jättämään koiralle pienen tilan hypätä ja muistaa myös näyttää mihin suuntaan ollaan menossa. Sillä tavoin meni tosi paljon paremmin, ja joka kerralla saatiin lenkkiä vain pienemmäksi, kääntyi jo hienosti lopussa. Hypyn taakse valssaamaan tuli aina vähän kiire, mutta ehdin kyllä nippanappa ohjaamaan aina pussiin (joka muuten meni hienosti, ei arastellut!) Kepeille haki hyvin sisäänmenon mutta treeniä tarttee varmuuteen. Bobi innostui jotenkin ihan eri tavalla tossa radalla, vauhti oli kova ja into muutenkin tehdä valtava. Katjakin kehui että ihana kun noin paljon on intoa tullut. Nyt siis tarkkana kontaktejen ja muiden tarkkojen juttujen kanssa! ;)

Sit loppuun tehtiin vielä kontaktiharkkaa puomin alasmenolla Tiian kanssa. Vaihdettiin lennosta käskyä, kun on niin samanlainen tokon seiso- käskyn kanssa (seis) Eli nyt se on pinta. Ihan hyvin tarjos itekkin nyt tossa. Ollaan jonkun verran otettu portailla sitä.

Kun oltiin lähössä Katja tuli vielä sanomaan että me voitais lähettää hakemus AST:n jäseneksi pääsemiseen kun ollaan jo sen verran kehittyneitä ja näin. :) Sanoin että kiinnostaa kyllä ja laitan hakemusta menemään, katotaan sitten hyväksytäänkö meitä mukaan.. ;)