Eilen kuudelta Tiia tuli hakemaan meidät ja mentiin tekemään jäljet koirille Olariin suurpellon lähelle. Pitkästä aikaa, Bobikin viimeksi tehnyt jäljen joskus syksyllä.. O_o Päätettiin myös ottaa esineruutu autosta löytyvillä esineillä. Tallotiin eka jäljet, mä talloin pidemmän Rasmukselle ja pikkujätkät sai lyhyemmät.

Esineet: Ensin Tiia vei yhden ihan taakse, maasto oli tosi ryteikköistä ja tehtiin melko jyrkkään ylämäkeen, hyvää kuntoilua koirille ;) Ruutu oli n. 10mx50m. B uppos hyvin takareunaan, löytyi aika nopeesti. Sitten kaks esinettä, toinen vasemmassa reunassa ja toinen enemmän oikealla keskivaiheilla. Lähetin eka vasemmalle, nappas hajun melko äkkiä ja hetken nuuskittuaan toi. Toisessa menikin sitten jo kauemmin, välillä seilas ylikin ruudusta. Lähetin sitten pari kertaa uudestaan ja kävelin myös vähän lähemmäs kun etsi, sitten löytyi.

Jälki n.30m ja 10 keppiä: Ennen jälkeä tehtiin nurtsille vielä keppiruutu muistutteluksi ilmaisusta, ihan hyvin oli säilynyt taito pääkopassa. Sitten jäljelle, jossa olisi kyllä saanut tehdä vähän tarkemmin töitä, meni keppien ohi tai olis halunnut puskea nopeammin eteenpäin, ja keppien määrä verrattuna pituuteen oli Bobille "liikaa" ;) Muutaman kepin hokasi hyvin itse ja loppua kohden parani muutenkin.

Tänään pyöräiltiin Bobin kanssa Mankkaalle n.2km, sitten istuskeltiin nurtsilla ja mä luin kirjaa :D  Mulla oli myös noutokapula mukana niin käytiin sitten isommalla kentällä pikatokoilemassa. Ensin tein yhden noudon niin että kapula meidän välissä. Meni ensin ohi kun ei huomannut pitkästä ruohosta, sitten toi hyvin ja oikein hyvällä otteella. Jätin siihen ja otettiin seuraamista. Vähän oli väärässä vireessä pallon heittelyn jälkeen ja tuppasi vähän edistämään, tai sen huomasi täyskäännöksessä. Loppua kohden parani eikä edes kyylännyt palloa niin paljon. Palkkailin muuten namilla, loppuun vasta pallolla. Tempon vaihteluissa oli kuitenkin hyvin skarppina. Sit vielä kaksi kappaletta noutoa, jossa pysyin nyt paikallaan enkä hetsannut yhtään. Hyvin silti, oikeastaan tosi hienosti, otti oikealla otteella eikä sillain vinosti miten joskus. Kaukoissa takkusi m-s vaihto, hinkattiin vaikka kuinka kauan. Sen siitä saa kun hioo koko ajan m-i. Jätin Bobin hetkeksi makaamaan paikalleen ja menin itse muualle. Sitten kokeiltiin vielä kerta ja kas, varma vaihto ja super palkka. ;) Sitten pyöräiltiin kotiin ja Bobi sai ekan kilsan juosta vapaana ja tokan remmissä pyörän vierellä. Ihan hyvin sujuu jo, välillä se on sitä mieltä että nyt mennään täysiä jollon joutuu vähän toppuuttelemaan. Ravi käskyllä osaa kans vaihtaa laukasta raviin. :)