Eilen tultiin siis mökiltä, ja Bobilla on ollut oikein hauskaa. ;) Saanut juosta mielinmäärin ja kahlaillakkin vähän, vesi tosin oli vielä aika kylmää niin ei uimaan asti halunnut mennä. Mä tosin menin ja näin jälkeenpäin ajateltuna olisin hyvinkin voinut jättää menemättä, se nimittäin oli todellakin kylmää! :/ Lauantai oli kovin sateinen joten en viitsinyt lähteä jälkeä tekemään kaatosateeseen. Sateen hetkeksi tauottua mentiin pihalle tekemään keppejä. Edelleen neljällä tehdään, kun haluan vahvistaa vielä eri kulmista lähettämistä. Oikealta puolelta teki nopeasti ja varmasti, vasemmaltakin saatiin rutkasti onnistumisia! Hieno juttu! Ja tosiaan sehän fuskaa jos jättää lelun toiseen päähän, mutta heitän aina juuri kun on vikassa välissä, siten toimii hyvin.

Sunnuntaina oli hyvä sää ja mentiin metsään jälkeilemään. Tuolla metsissä on niiin hyvää maastoa eikä varsinkaan tähän aikaan vuodesta yhden yhtä häiriöjälkeä, ihanaa! ´Jäljestä tuli vähän tarkoitettua pidempi, eli ehkäpä joku 180m, 6 keppiä ja vanheni 45min. Ja jana oli joku 3m. Hyvin  lähti etenemään janalla ihan suoraan, tarkasti vähän takajälkeä, mutta kääntyi melkein heti oikeaan suuntaan. Tarkkaa rauhallista jäljestystä alussa. Alun keppien ilmasut erinomaisia, ei yhtään mennyt yli. Sitten tuli polunylitys, ja ajattelin että joudun auttamaan mutta Bobihan selvitti sen kuin vettä vaan ja jatkoi määrätietoisesti matkaansa. Vauhti vähän kiihtyi loppua kohden mutta edelleen nuuski ihan tarkasti. Tokavikalla kepillä huomasin kun yritti ilmaista ja meni sitten toooosi hitaasti maahan, ja kun kävelin kehumaan ja katoin mitä maassa on niin siinä kuhisi hirmusesti murkkuja ja ne kiipeili Bobsu-paran tassuissakin. :( Raukka kuitenkin oli mennyt kuuliaisesti maahan kun kerran velvollisuus oli. :) Tokavikalta kepiltä vikalle huomasinkin että jälki kulkee jonkunlaisen polun vieressä, aika haalea tosin oli mutta ei Bobi edes yrittänyt mennä siihen. Vikalla kepillä tuli vähän ongelmia, katoin aluksi että onko joku vienyt sen siitä  mutta ei kyllä se oli siinä, muita keppejä oli vaan sen verran etten huomannut. Bobikin pyöri pari kertaa ja nenä kävi oikein kunnolla ja sitten löysi. Erinomaisuutta hipova jälki siis, eikä pituus ollut Bobille mikään ongelma! :)

Tänään käytiin tokoilemassa "kotikentällä" tarkoituksena treenata keskeneräisiä avo-liikkeitä valmiimmaksi.

Aloitin jäävillä ja odotin niitten menevän hyvin mutta mulle olikin tullut joku ihan ihme äänenpaino-ongelma. Alussa jäi kaksi kertaa istumaan, sitten sain käskyn kuntoon ja palkkasin siitä heti kun teki oikein. Tein vielä ohikävelyillä ja niissä ei mitään ongelmaa. Seisominen oli parempi, ohikävelyt myös siinä ok.  Sitten luoksetuloa. Ekalla kerralla tänne-käskystä nytkähti, toisesta meni maahan (??!!) Kolmannesta tuli ja ihan hyvä stoppi oli, lelu lensi taakse. Tokalla kerralla kokeilin pelkällä käskyllä, kyllähän se valui, muttei niin radikaalisti kun odotin, pari pikku askelta vaan. Tavoite silti edelleen siinä täydellisessä jarrutuksessa. ;) Sitten takapalkalla, vilkaisi taakseen kun kutsuin, lähti silti ihan ok, pysähtyi seinään mutta vähän vinoon. Lopuksi läpijuoksu, palkkasin heti kun reagoi käskyyn. Äh, ärsyttävää jos alkaa nyt olla reagoimatta käskyyn.. :/ Ja stopin parantamiseksi vois myös kokeilla seiso-käskyä, tai sitten kosketusalustaa.

-tauko-

Sitten kaukojen katsausta. Ensin palkkasin pelkästä istumaan noususta, sitten kokonainen sarja. Bobimaiset kaukot, ei niin täpäkät kun toivoisin mutta hyvät ja varmat, ei vajauksia. Noudon kanssa oli taas ongelmaa. Ajattelin ottaa norminoudon, otti pari laukka askelta ja siirtyi raviin, otti kapulan löysästi suuhun, tuli hitaasti takasin, tiputti ja kun toistin käskyn painui maahan. *iso huokaus* Paineistuu selvästi kun tietää tekevänsä väärin. Ärsytti sen verran että en halunnut väkisin tehdä, otin vaan kapulan taskuun ja vein jäähylle ja nieleskelin ketutusta itsekseni. Vähän ajan päästä otin uusiksi, nyt hetsasin perään ja lähtikin hyvin ja vauhtinoutona tehtiin. Paljon innokkaampi kun äsken ja kapulan pitokin hyvä. Sitten vielä luovutus treeni joka oli innokas ja kehuinkin paljon. Sitten leikittiin vielä ja halusin vielä mennä tekemään hyppyä. Ensin vaan kauemmas lähetystä targetilla, sitten kutsuin istumasta ja siitä suoraan sivulletuloa vielä käsiavun kanssa. Ja vikaksi niin että lähetin ja sanoin istu. Aluksi pysähtyi vaan seisomaan ja sitten istui, kolmannella kerralla tekikin hienon itsenäisen istumisen, siitä super palkka ja loppu. :)

Eli treenattavana nyt on:

- stoppi nopeammaksi ja käskyyn reagoiminen

- nouto

- hypyn loppuosa