Tänään aamusella ajeltiin Tuomarinkartanoon bortsu ja kelpie -erkkariin. Uroksia oli ilmotettu 44 ja avoimessa oli 16 koiraa. Pitkään jouduttiin taas odottamaan mut nähtiin paljon tuttuja niin nopsaanhan se aika siinä meni (;

Uroksilla tuomarina oli siis Eric Broadhurst, ihan bortsu"alan" ammattilainen, joten mielenkiinnolla odotin millasta arvostelua tulee.. Bobi käyttäytyi tosi ihanasti kehässä, seisotukset meni hienosti, ja ravauksetkin hyvin, vaikka oli jotenkin ihan tokomoodi päällä kun koko ajan ois halunnut pitää kontaktia (ai mitä, mullako muka tokokoira?;D) Broadhurst juoksutti kaikkia oikeen olan takaa, yksilökehässä kirmattiin kait kolme kertaa ympäri ja 2 kertaa edestakas. Oli jännä myös kun halus nähdä tietyissä nopeuksissa ravautuksia, välillä pisti handlerit menemään ihan kävelyvauhtia ja välillä taas sai tosissaan pistää töppöstä toisen eteen. Arvostelu oli siis lopulta tämän näköinen:

"Strong medium size male in excellent condition, balanced. Correct in head, eyes, ears. Mouth correct. Good lenght of neck. Forehand a little steep which shows on the move. Very good topline and croup. Would prefer slightly stronger hind quarters. Feet corect. Tail set & lenght of tail correct. Sound away, ok back. Good side gait." Tulos: AVO-EH.

Vapaa suomennos; Vahva keskikokoinen uros erinomaisessa kunnossa, tasapainoinen. Oikea pää silmät ja korvat. Oikeanlainen suu. Hyvä kaulan pituus. Etuosa hieman jyrkkä, joka näkyy liikkeessä. Erittäin hyvä ylälinja ja lantio. Toivoisin hieman voimakkaampaa takaosaa. Oikeanlaiset jalat. Hyvä hännän pituus ja asento. (??)  ok takaisin. Hyvä askellaji sivusta.

mun mielestä tolla arvostelulla olis kyllä jo erin voinut antaa mut minkäs teet. Kiva saada asiansa tuntevalta tuomarilta silti mielipide. :) Arvosti tosiaan tota hännänkantoa joka meni meillä tälläkertaa ihan nappiin, pysyi koko ajan alhaalla! Enivei meidän näyttelyt oli nyt ainakin joksikin aikaa tässä, me keskitytään tokoiluun ja muihin lajeihin. (;