Meistä ei nyt ole kuulunut mitään, koska ei ole ollut mitään kerrottavaa. Kokeen jälkeen ei olla tehty _yhtään_ mitään. Pelkästään väsytetty itseämme liikunnalla. Ja nyt se alkaa kyllä jo näkyä, mustavalkonen duracel-pupu hyppii jo seinille. Asiaa ei helpota yhtään se että olen saanut itelleni aikaseksi syysflunssan. Paranemaan päin kuitenkin, joten ryhdistäytykäämme ensiviikolla.

Jep, tarkotuksena olis siis pohtia nyt meidän paikalla makuun ongelmaa. Miksi se nousee, miten sen saisi korjattua? Alokkassahan Bobi nousi yhden kerran viiden kisaamisemme aikana. Ajattelin siis paikalla makuun olevan meille lähes pomminvarma liike. Nyt heinäkuisessa mölliavossa ja viimeviikon ekassa avo-startissa nousi. Se on tiennyt tasan tarkkaan että nousta ei saa, mutta ollut niin rauhaton että on noussut. Mölleissähän nousi melkeen heti 15s jälkeen. Virallisissa pysyi lähes loppuun asti, kunnes nousi istumaan. Pahinta tässä on, etten koskaan pääse puuttumaan siihen. Treeneissä ei nimittäin ikinä lähde. Möllitokoissahan voisi tosiaan kierrellä kokemusta hakemassa, mutta kun niitäkään nyt ei ihan joka päivä sentään ole. Ja niin, eihän meillä kiire ole, että mieluumin paikalla makuu takaisin varmaksi kun että lähdetään sohimaan vaan keskeneräisellä koiralla ylempiin luokkiin, kun se kuitenkin on ylemmäs mentäessä pidempi aika aina. Miksi se nousee, siihen olen jo kehittänytkin aika varman teorian. Tiedostamatta jännitän aina vähäsen > koira paineistuu > tulee etsimään mua rauhotellakseen.

Korjausehdotuksia on pari käynyt mielessä, joista ehkä pidempi ja kärsivällisyyttä vaativampi, mutta lopputulokseltaan palkitseva on se, että teen joka päivä, monessa eri paikassa, eri mittaisia paikkamakuita piilossa. Jotta se luottais 100% siihen että mamma tulee aina takasin. Paikkoja vois olla just esim. metsä, lenkkipolut missä käydään, pellolla, jossain paikassa missä pyörii paljon häiriötä, erilaisten koirien ja ihmisten läsnäollessa jne. Toinen, joka luultavasti toimisi alussa, mutta kaatuisi ennenpitkään, on että opetan sen tekemään paikallamakuussa töitä ruualle. Jättäisin esim ruokakupin kehän ulkopuolelle kentän laidalle ja veisin makuuseen, ja sen jälkeen vapauttaisin sinne. Eli toisinsanoen melkein samalla tavalla kun joskus tehtiin normaaleitakin kisasuorituksia. Vaan eihän se toiminut. Houkutus kupille karkaamisesta olisi luultavasti liian suuri. Joten taidammepa alottaa nyt tästä ekasta vaihtoehdosta.

Elikkä nyt lähdetään kokeilemaan näin ja treenataan ahkerasti ja mennään sitten taas kokeeseen katsomaan onko treeni tehonnut ja tuottaako se tulosta. Tosiaan kun ykköstuloshan meillä on paikallamakuuta vaille mahdollinen. Treenejä siis joka päivä vaan, paljon namia kehuja ja toistoja niin eiköhän se tästä (: