Iltapäivällä, kun olin käynyt ostamassa Bobille treenipatukan, lähdettiin siis treenaamaan. :D Eihän sitä sinne ongelmitta päästy: Kun oltiin kävelty vähän matkaa, makaa siinä vähän matkan päässä tienposkessa mies. Bobilla nousi häntä "antenniksi" ja vähän se jotain murahtelikin, sen verran outo ilmestys oli. Pähkäilin siinä sitten että mitä mun pitää tehdä, sillä mies nousi pystyyn ja kaatui uudestaan pusikkkoon niin että oksat vaan katkeili. Siinä vähän aikaa tilannetta pohtiessani, tuli sieltä kaksi perhoskoiraa omistajansa kanssa. Omistaja sanoikin että tämä mies oli harhaillut heidän pihassaan ja ilmeisesti juovuksissa kun kuset housuissa. :S Sanoin että varmaan kannattaa ilmoittaa poliisille. Koirien omistaja sitten soitti ja niin poliisit hakivat miekkosen pois puskasta. Loppu. :D

-----------------------------------------------------

Vihdoin päästiin nurtsille jossa treenattiin. Aloitin jättämällä Bobin paikallamakuuseen, ja kävelin itse muistin virkistykseksi BH seurauskaavion läpi.

Ajattelin Bobin kanssa vähän ensin päästä seuraamisen makuun ja otettiin sellasta 10m matkaa, eli 1/5 siitä pitkästä matkasta. Meni hyvin. Aloin pikku hiljaa pidentää. 30m oli seuraava, jossa ajattelin että into hiipuu kokonaan mutta ei! Oli tosi ihana kontakti, ja painoi vaan pikkasen alussa. Olin tosi hämmästynyt. :D Seuraava etappi 50m+ täyskäännös. Otin naksuttimen kannustukseksi, ja naksautin ehkä 5 kertaa koko matkalla. Se oli jotain tosi upeeta. Ihan viimesellä 10m vilkaisi pari kertaa eteenpäin, ja aina kun kontakti palasi naksautin. Sitten kunnon leikkiä. Vikana otin vielä alo-seurauskaavion, jossa oli jo selvästi vähän väsyneempi, mutta yritti ihan 100%! Olin niiin ilonen. :)

Seuraavaksi vuorossa liikkeestä maahanmeno+ luoksetulo siitä. Otettiin 3kpl. Oli nopeita, ja tuli luoksekin tosi hyvällä vauhdilla. Eteen hienosti.

Arvelin, ettei muista tätä enää, mutta siis liik. istuminen. Ja taas se yllätti mut positiivisesti. Se muisti! otin vaan että istuu, ja itse yhden askeleen sen jälkeen ja palkka. Sitten vielä pari liikkeestä seisomista ja voi ei kun en tiiä mitä mä teen kun se menee maahan! Siispä ekalla meni maahan, siitä "hyi" ja uudestaan. Nyt ok, ja jätettiin siihen.

Ens kerralla jatketaan tota 50m harjottelua ja sen täyskäännöksen jälkeen vielä vähän matkaa varmaan. Pääasia on että into pysyy ja jaksaa kokomatkan tiiviisti ja iloisesti. :)

Aamupäivällä, siis alotettiin harjottelemaan keppien ilmaisua ihan alusta asti. Eli keppi oli mun kädessä, kun koski kuonolla--> naksu ja maksu. Sitten vikana niin että keppi lattialla, kun koski, niin vihjesana "maahan", ja sitten naksu ja maksu. :)  Näin aletaan harjoittelemaan canis-lehden takaperin ketjuttaminen-ohjeilla. Mökillä sitten harjoitellaankin kovasti kun siellä niin hyvät maastot.