Eilen siis oltiin siellä. Sää oli just sopiva meille, ei tukahduttavan kuuma, mutta aurinko paistoi silti. Just tälläsessä Bobi jaksais tehä hyvin. Alussa lämmiteltiin vähän, otin liikkeestä seisomisia ja vähän seuraamista. Vaikutti ihan innokkaalta. Odotusta ei ollut paljoakaan, kun alo ja evl alotti.

Luoksepäästävyys: Ainahan se on mennyt hyvin, niin miksei nytkin. ;)

Paikallamakuu: Sai itse päättää etäisyyden, menin noin 20m päähän. 2 shelttiä lähti, ensimmäinen suoraan omistajan perään, ja toinen nousi ensin seisomaan ja lähti sitte hiipimään.  Mutta Bobihan pysyi hienosti. En muista, saatoin joutua antamaan tuplakäskyn että nousee, mutta tein ne niin peräkkäin ja nopeasti että nousi samaan aikaan kun muutkin. :D

Sueuraaminen kytkettynä: Tätä täytyy harjoitella, kun luulee suunnilleen aina että ollaan lauantai kävelyllä! Aluksi oli tosi vaikea saada kontaktia koko koiraan, kun oltiin selin yhteen tosi ihanaan tyttöön... -.- Sitten vihdoin kun lähdettiin liikkeelle, ja tuli melkein heti "liike seis" niin jouduin komentamaan sivulle kun vaan käveli eteenpäin. Sen jälkeen alkoi vasta tajuta että tässä tehään töitä. *huoh*

Seuraaminen taluttimetta: Nyt lähti jo paljon paremmin ja seurasikin ihan hienosti. Voisin sanoa että paras kisaseuraaminen tähänmennessä. Ei haahuillut, ja kontakti oli hyvä. Tän jälkeen palkkasin namilla kun oli niin hieno. ;)

Liikkeestä maahanmeno: Seuraaminen oli hyvää, tais päästä vähän jutusta kiinni. :) Kurkkasin vähän olan yli niin meni nopeesti maahan, ja nousi ekalla.

Luoksetulo: Vähän ehkä nopeempaa sais tulla, ja eteentulo oli vähän vino... Sivulle nopeasti.

Liikkeestä seisominen: En nähnyt, oliko nopea, mutta ei ainakaan kauheasti valunut. Istui sivulle vähän ennen kun käskin. Tätä täytyy harjoitella niin, että seison siinä vieressä vähän pidempiä aikoja, että oppii että käskystä vasta istutaan. :)

Hyppy: Voii prkl. Sehän teki sen jo kolmatta kertaa!!! Kieltäytyi. Ekalla oli jo hyppäämässä, kunnes viereisessä kehässä juoksi toinen bortsu täysillä ruutuun, ja sen perään meinas sitten lähtee. Sain just napattua kiinni ennen kun ylitti kehän rajan. Tais sitten vähän hermostua siitä kun vielä sanoin sille että hyi. Eikä se sen jälkeen hypännyt enää kuin avuilla. Lopuksi vielä kun katsoin estettä kauempaa niin sehän oli ihan hirmu korkea! Ainakin puoltoista lautaa yli Bobin säkäkorkeuden!

Treenattavaa:

- Liikkeestä seisomisessa harjoiteltava ettei ennakoi istumista

- Luoksetulon vauhtia lisättävä ja eteentuloa varmisteltava edelleen

- Viedä hyppyestettä eri paikkoihin, ja harjoitella, ettei luule että sitä tehdään vaan kotipihalla!