Mentiin viideltä Tiian ja poikien kanssa treenaamaan jälkeä ja esineitä, kun ei ollut muutakaan tekemistä.

Tallottiin ekana kaikille koirille jäljet, mä R:lle ja Tiia Bobille. Sitten mentiin tekemään eskaruutu. Tehtiin kaks suikaletta 50m pitkiä ja ehkä 5-7m leveitä. Rasmukselle vietiin valmiiksi esineet. Tokana Bobin vuoro. Tiia vei 4krt 4 eri esinettä. Bobi näki kun Tiia vei ja innostin sitä, sai todella pidellä pannasta kiinni. :D Eka esine löytyi hyvin, etsi innokkaasti ja sai melko pian vainun. Toka esine kans hyvä. Kolmannella tai neljännellä etsi vähän aikaa ja meni ohikin, mutta kadotti kai vainun. Annoin etsiä ja löysi sitten. Tosi kivan itsenäisesti työskentelee, ei tarvinnut lähetellä uudestaan, vaikka niin vähän ollaan tehty. Toisaalta olihan se aika helppo kun näki mihin vietiin, mutta tästä se lähtee! ;) Ruuti sai vielä etsiskellä esineet ja lähdettiin sitten jäljille.

Bobin ekana. Oli 100m pitkä, 6 keppiä ja vanheni n. tunnin. Tällä kertaa meni tosi kovaa, kun yleensä jäljestää aika rauhallisesti. Tehtiin myös pieni jana harjotus. Varmaan 2m viistosti jäljelle päin. Hyvin löysi. Keppejen ilmasut oli tosi hyviä! Kait 3. kepillä tuli vaikea kohta kun oli polku ja kalliota ja kaikkea. Meni aluksi kallion päälle, annoin etsiä rauhassa mutta sähläili niin autoin sitten. Siitä jatkui hyvin. Yhdessä kohtaa harhautui jäljeltä pois, mutta löysi ok takaisin. Kerran meni väärältä puolelta puuta mutta löytää kyllä itse hyvin, mun pitää vaan muistaa pysyä hiljaa. :D Kivasti kyllä työskenteli, keppeihin olin eri tyytyväinen! Ei mennyt ohi kertaakaan. :)

Ja metsässä oli vielä paljon marjastajia, Rasmuksenkin jälki meni vähän sekasin kun ei muistettu loppuiko jo ja ihmisiä käveli polun yli missä oli just polunylitys jne.

Tein myös aamulenkillä pari muistuttavaa namikuppitreeniä näin ennen koetta. Työskenteli nyt mun mielestä tosi innokkaasti, ei yhtään lepsuilua. Kontaktia haki kivasti, vaikka vieressä villakoiralle heiteltiin palloa. Tein 1-3 liikkeen jälkeen vapautuksen. Motivoituu tosi paljon uudesta "pyöri"-tempusta, ja käytin nytkin sitä innostajana. Seuraaminen oli hyvää. Maahanmeno hidas (maa oli märkä :D), joten otin sen myöhemmin uudestaan jolloin hyvä. Seisominen napakka. Olin hetken sivulla, eikä istunut ja vapautin siitä. Myös paikallamakuuta, koska katsoi silloin kiinnostuneena villakoiraa. Yritti mennä hitaasti, sanoin oho ja uudestaan, nyt meni vinoon, ja kolmannella hyvä. Palkkasin maahan. Pysyi, kun katsoi muualle, käänsin selän jolloin katsoi takasin muhun päin.

Iltapäivällä kävin tekemässä "pentujäljen" eli ihan lyhyt, varmaan 60m, 4 keppiä, ja kaksi ojanylitystä, joiden ei kyllä ollut tarkotus tulla mutta kun uutta maastoa niin en tiennyt. Jätin vanhenemaan vähäksi aikaa ja mentiin lenkille. Ekassa ojanylityksessä vaan sekosi, mutta löysi sitten. Toka meni jo paremmin. Ilmaisut hyviä.