Tänään illalla tultiin Punkaharjulta. Bobi ontosi väsynyt, kun päivittäin monta tuntia ulkona metsässä. Ja treenailtiin paljon jälkeä ja esieruutua kun oli niin ihanat maastot.

Lauantaina esineruutua: Oltiin koko perheen voimin tallomassa ruutua, ja jätin esineen sinne heti valmiiksi. Oli ihan keskellä, löysi hyvin  eikä kauaa mennytkään aikaa, toi ihan täysiä ja innoissaan. Sitten äiti lähti viemään, Bobi ei saanut katsoa minne menee. Esine oli nyt vasemassa reunassa aika kaukana mäen päällä, hyvin upposi sinnekkin. Seuraava  esine oli vähän vaikeampi, muovinen heijastin. Ei saanut nähdä sitäkään. Mäen juurella vasemmassa reunassa. Pyöri siinä kohtaa tovin, haistoi selvästi mutta meni aina välillä ohi, sitten nappasi esineen mutta sitten hups, tiputti ja otti uudelleen vähän paremmalla otteella, toi hyvin ja luovutus hyvä. Tein vielä loppuun "jäähdyttely esineen" Bobi näki  kun vein sen siihen ihan lähelle varpujen alle ja kun toi niin leikittiin vielä.

Sunnuntain jälki: Maasto oli aika mukavaa, sellasta sammaleista kokoajan, ja paaljon mäntyjä. Parissa kohtaa vaan jotain varpuja. Talloin sellasen 200 askelta (eli ehkä joku 140m?) pitkän, 5 keppiä. Mutkitteli mutta en tehnyt kulmia. Janakin oli joku 5m. Lähti tosi hyvin janalle, ja suoraan oikea suunta, ei edes tarkastanut takajälkeä. Ekalle kepille asti meni hyvin ja ilmasu hyvä. Sitten jatkoi kyllä määrätietoisesti ja varmasti, mutta en ollut enää itse varma menikö oikeaa jälkeä vai oliko siinäkin häiriö jälki. Kutsuin takaisin ja meni samaa tietä ja huomasinkin siellä jo toisen kepin. Tokan kepin jälkeen poikkesi paristi jäljeltä, mutta palasi kyllä heti ihan itsenäisesti jäljelle eikä nokkakaan noussut maasta. Meni kepin ohi, mutta kun annoin itse päätellä että jotain jäi niin tajusi sitten että keppihän  olikin jo siinä.  Tokavikaa  keppiä ennen lähti ihan johonkin muualle mistä jälki ainakin mun mielestä olisi mennyt, meni vasemmalle viistoon kun mun mielestä se meni eteenpäin. Kutsuin takaisin ja näytin suoraan, ja jatkoi siitä sitten ok, mutta pyöri taas hetken päästä niin paljon että otin taaksepäin ja näytin  uudestaan. Nyt päästiin kepille asti ja loppukin meni kunnialla. Mun mielestä oli kyllä ihan hyvää työskentelyä mutta ne parin kohdan häröt ois voinu kyllä jättää välistä... Mistä sitä tietää onko sielläkin häiriöjälkiä kun kerta ihmiset  liikkuu siellä kuitenkin aika paljon kun asuvat sen lomakeskuksen mökeissä. Toisaalta kuka sinne keskelle metsää nyt tulis kun siinä kiertää metsäpolku ympärillä. Lähistöllä oli kyllä dobermanni ja berni ja bernillä ainakin oli kerran spkl:n liivit että jos oli samoissa hommissa kun mekin. Ja oon kyllä tosi huono itekkin muistamaan noi jäljet niin tarkalleen että oli siinä mulla omaakin osuutta varmaan. :D

Jälki maanantai: Jana oli n.7m, jälki lähti nyt erisuuntaan kun sunnuntaina. Oli joku 150-170m pitkä ja vanheni vähän vajaa puol tuntia.  Jana oli taas erinomainen. Ekat kepit meni tosi hyvin,  mutta kolmannen kepin jälkeen alkoi nostaa kuonoa maasta ja pyöriä. Näytin maata ja sanoin käskyn, ja jatkoi siitä sitten ok. Pari kertaa taas poikkesi ja kerran kutsuin takaisin, muut hoksasi itsenäisesti. Tiedä nyt mikä tossa auttais, haluisin ehkä rauhallisempaa ja tarkempaa työskentelyä, ja kyllä se välilllä onkin sitä mutta auttaisko siihen pidempi jälki vai namijälki vai vanhempi jälki vai mikä. Ilmasut on kuitenkin tosi hyviä ja niinkin vähän kun ollaan janoja tehty niin on kyllä hienoja.

Tein vielä loppuun lyhyen namijäljen jossa lopussa yksi keppi, alussa veti hirveetä kyytiä ekojen namien yli, mutta sitten kun vähän jarruttelin niin osasi rauhoittua ja söi kaikki namitkin.

Ennen lomallelähtöä aloteltiin 2 by 2 keppejä. Ei vielä lisätty toista paria siihen, harjoteltiin molemmilta puolilta sisäänmenoa ja eri kulmista. 95% teki oikein mutta pari kertaa etenkin ohjaaja vasemmalla puolella yritti mennä väärästä puolesta sisään. Seuraavaksi  sitten toiset kepit  ja niistä sitten eteenpäin. Verkoilla tehdään kyllä varmaan edelleen mutta jos tää edesauttais oppimista. :)