Eilen oli taas hallitreenit, tällä kertaa meitä oli kouluttamassa Sirke, ja hyviä vinkkejä tulikin. Otin sirken avustamana Bobin kanssa seurauksen ja noudon. Seuruussa  ei ollut oikea vire päällä. Oli semmosta haahuilua. Sirke antoi vinkiksi että kun tekee jotain väärin, niin kerron sen sille kieltämällä, ja heti kun huomioi, tai alkaa tulla mua kohti niin siitä kehuja. Otettiin pari kertaa, tehtiin ihan suoralla pätkällä, aloin itekkin tajuamaan sen ja Bobikin ymmärsi niin meni paljon paremmin! :)  Oon aina ennen ajatellut että ei sitä voi kieltää, ja sanonut vaan sitten napakammin käskyn, mutta eihän se auta, vaan tekee käskystä vaan mitättömämmän koiralle, eikä se sitten enää ole edes kivaa. Noutoon  kysyin yhtä vinkkiä, kun meillä on niin löysä se ote siinä luovutuksessa, ja kun yritän ottaa kapulaa suusta niin löysää otetta ja kapula heittelehtii suussa ihan miten sattuu. Sirke neuvoi ihan nätin tavan tehdä eli aina kun Bobi pitää kapulaa hyvin, alan viedä käsiä hitaasti kohti kapulaa, mutta heti jos löysää otetta, niin kädet siirtyy takasin, ja palkka tulee siis vasta kun on nätti luovutus. Saatiin yksi hyvä, monta kertaa jouduin ottamaan kädet pois, mutta bortsu tajuaa idean varmaan aika nopsaan, niin tätä täytyy nyt vaan treenata.

Tein sitten vielä omalla vuorolla kaukoja jotka ei sitten TAASKAAN onnistunut ollenkaan. m-i ja s-i vaihto oli hyvä, mut m-s jumitti joka kerta. Koitin takapalkkaa, ei toiminut, kun vilkuili vaan taakse kokoajan. Sitten alkoi jo niin monen väärän jälkeen stressaamaan niin paljon että jätin vaan siihen.

Bobi oli koko treenin ajan vähän outo, vilkuili kokoajan takapuoltaan ja ennen kun lähdettiin kotoa niin vinkui ja vaihtoi koko ajan lepopaikkaa. Kun kokeilin niin aristi vähän hännän alustaa ja veti kerran myös peppua maassa. Epäilin jo anaalirauhasten tulehdusta, mutta tänään ei ole ollut yhtään arka ja muutenkin oma itsensä. En tiedä mikä oli mutta meni ainakin ohi.

Koulun jälkeen kävin sitten ottamassa ruudun ja kaukot, kun eilen ei ehditty tehä ruutua, ja kaukot meni niin pilalle.

Ruudussa näkyi se että ei oltu treenattu ja oli kyllä vähän hakusessa. Tehtiin näyttöruutuna ja sitten lelu ruudussa, ne meni tietty ihan hyvin. Sitten lyhyeltä matkalta lähetyksiä, oli pari ihan hyvääkin, mutta pari kertaa haki ikään kun merkille yhen tötsän luo. Jaksoi tehä hyvin kyllä toistoja, kun hinkattiin aika kauan. Nyt täytyy tehdä useemmin että palautuu mieliin, kaikki kentät on vaan jäädytettyjä niin tehtiin nytkin yhellä parkkiksella.

Kaukot oli kyllä aika hienot. Ei mitään ongelmia tänään! Otin seisomaan nousuja istumasta ja maasta, molemmat erittäin näpsäköitä, eikä tehnyt virheitä ollenkaan. Hyvä Bobs! :)