Maanantaina oli taas hallitreenit Tiltun Koirakoululla, kouluttajana Sirke ja Mari.

Marin katto meijän seurausta. Oli aika vähän tilaa eikä ollut muutenkaan heti aluksi ihan mukana, tein täyskäännöksiä ja pysähdyksiä. Mari sanoi että paikka näyttää tosi hyvältä. (Hassua, musta se jotenkin on huono..?) Sanoi kans että lisää vaan kontaktitreeniä aina vaikeammassa ja vaikeammassa häiriössä. Kokeiltiin kans että sanon seuraa käskyn ilman että lähdetään liikkeelle, ja siinä kyllä yhdisti heti että vaikka olisi katsonut jonnekkin muualle niin heti alkoi tapittamaan kun sanoin seuraa, eli siihen yhdistää. Mari vielä sanoi että voi ottaa kanssa sitä motivaatiotreeniä ihan muutamalla askeleella lelun kanssa. Sitähän me tehtiin syksyllä kun näytti tosi hunolta, ja paranikin tosi paljon.

Sitten Sirken kanssa tehtiin alon Hyppy ja kaukoja. Bobi ei tällä kertaa aristellut hyppyä yhtään, mutta meijän ongelma on se että seisominen voisi olla napakampi ja ettei siirtelis tassuja kun alan tulla kohti. Sirke neuvoi jättämään koiran toiselle puolelle ja sitten kävelemään itse toiselle ja kun pysyy niin kehuja ja palkka. Ja jos liikkuu niin siitä sitten huomautusta. Kauemmaksi voisi myös hypätä, eli pitää laittaa joku namialusta tms. toiselle puolelle. Kaukoissa pyysin apua kun i-s vaihdossa meinaa aina tulla eteenpäin. Sirke sanoi vaan että pitää olla tarpeeksi johdonmukainen siinä ettei salli yhtään liikutteluja. Otettiin ihan läheltä treeniä niin pystyin heti puuttumaan jos liikkui. Sujui tosi hyvin siinä niin siirryin metrin kauemmas ja sekin meni hyvin. Eli vähitellen ja vain onnistuneista palkitaan.

Tiistaina kävin sitten tekemässä läheiselle parkkikselle ruudun ja treenattiin sitä. Eka palkka ruudussa, sitten pari kolme kertaa näyttönä. Sujui tosi hyvin, kertaakaan ei kysellyt apua tai ollut epävarma. Tein joku 15-20m matkalla ja välillä sai palkan heitettynä, välillä kävin viemässä. Kuitenkin aina leikittiin ruudussa sitten sen jälkeen. Vikaan otin vielä tosi pitkän matkan ja lelu palkkana. Meni kovaa. ;)

Tokossa meillä nyt treenattavana on:

- seuraamiseen kestävyyttä ja kontaktitreenejä

- alo-hypyn seisominen nopeaksi ja kauemmaksi

- ruutua (tällä ei kiire, mutta on kiva tehä välillä muutakin kun alon ja avon juttuja)

- kaukoissa mun pitää muistaa johdonmukasuus

- puukapulalla treeniä

- lisää tunnaria vaikka meneekin jo kotona hyvin

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Tänään Bobi on oksentanut kaikki aamuruuat, ja kun tulin koulusta oli tosi levoton, pyöri kokoajan eikä löytänyt lepopaikkaa ja vinkui tosi paljon, eli varmaan sillä oli kipeä se takamus kun hinkkas sitä sohvan reunaan ja vilkuili sitä kokoajan. Näytti jo sen verran kärsivältä että varattiin ell aika heti täksi päiväksi. Jos sillä vaikka on sittenkin ne anaalirauhaset tulehtuneet tai jotain. Bobsu on ollut nyt paljon takapihalla, kun sisällä vaan vinkui niin paljon. Makasi ulkona lumihangessa lyhyitä pätkiä, otin aina välillä sisälle lämmittelemään ja se näytti kyllä auttavan, nyt nukkuu rauhallisesti.