Agilityn täyteisen viikon jälkeen oli taas ihana päästä treenaamaan tokoa! Mulla tiistait on hirveen kiireisiä päiviä ja matikan ja ruotsin kokeisiin piti lukea mutta sain mahdutettua ihan kivat treenit sinne muun ohjelman väliin. ;) Tän treenin tarkotuksena oli ottaa vähän kaikkea sekasin, mutta jättää kaukot pois, kun niitä ollaan nyt hiottu niin paljon.

Ajattelin vähän vaihtaa järjestystä kun aina alotetaan seuraamisella, joten alotettiinkin ruudulla. Vein eka lelun ruutuun, matkaa oli joku 20m koko ajan. Tokalla pelkkä lähetys; lähti, mutta pysähtyi ja katto muhun eli oli epävarma. Kutsuin takasin ja hetsasin vähän, juoksi satasta sinne ja pysähty hyvin käskystä, kävin palkkaamassa ruutuun. Kolmas oli hyvä, tein sen eri suunnasta, ei haitannut ollenkaan menoa, hyvä juttu! Jäi ehkä hitusen oikealle, ja minä pilkunviilaaja käskin korjaamaan, ja sehän korjasi just hyvin oikeeseen paikkaan!

Sitten Bee sai tehä noutoa. Ihan puukapulalla siis. Mietin vähän että pitoharjotuksella pitäis taas alottaa kun ei olla tehty vähään aikaan, mutta otin riskin ja jätin kapulan koiran ja mun väliin ja kävelin itse joku 15m päähän eli aika kauas. Ja herran jestas tuli lujaa! tuo-käskyn jälkeen en ehtinyt kissaakaan sanoa kun se jo oli kapula napakasti suussa siinä mun jaloissa kiinni. Wau! Oli kyllä hieno! Tehtiin sitten vielä normaalisti heittämällä, sekin oli tosi hyvä.

seuraavana vuorossa oli seuraus. Otin sivulle, otti hienosti kontaktia. Olen nyt ruvennut myös seuraamisen alussa kertomaan mitä tehdään, on toiminut kyllä hyvin, ryhdistäytyy jotenkin heti paremmin valmiiksi. Oli ihan kivan olosta, keskityin mun omaan katseeseen eteenpäin ja olkapäiden suoruuteen. Käännökset oli ihan kivat. Oli hyvin skarppina stopeissa ja juoksussa. Yks asia mihin haluun vielä varmuutta on se että sekottaa jotenkin täys- ja vasemmallekäännöksen ja usen vasemmalle käännyttäessä saattaa yrittää tehdä täyskäännöstä. Ehkä mä teen keholla jotain joka muistuttaa samaa kun täyskäännöksessä. Pyydän kyllä jonkun kuvaamaan seurauksen, niin näen siitä sitten vähän mitä hyviä ja parannettavia asioita.

Tunnaria tehtiin myös. Jätin Bobin auton taakse piiloon ja laitoin kapulat riviin. Tein omat kääntymiset ja kaikki, hyvin pysyi. Ekalla kerralla oma osui tokana kohdalle, otti epäröimättä ja naksautin. Toka kerta meni vähän läskiksi kun paikalle tuli auto, B meni jotenkin ihan sekasin ja alkoi maistelemaan vääriä. Käskin pois ja odotin että auto lähtee, ja tehtiin uudestaan. Laitoin nyt kapulat ympyrään ja tälläkertaa vaikka oma osui aika pian kohdalle, haisteli kaikki läpi. Jotenkin tekee sen aina noissa ympyränmuotoisissa. Sitten vielä kerran, nyt en kehunut kun alkoi tuomaan, oli silti ihan varma ja sei kunnon palkan loppuun.

Loppuun tehtiin kaikki jäävät. Maahanmeno hyvä, seisomisessa lähti mukaan ohikävelyssä, tokalla pysyi paikallaan kuin tatti. Istumisen sekoitti seisomiseen, autoin vielä vartaloavulla jollon tuli hyvä. Eli vahvitsettava vielä seisomisen ja istumisen ero.

Bobi myös ontui pari kertaa treenin aikana oikeaa etutassua, kun katsoin ei kyllä näkynyt mitään polkuanturoissa eikä aristanut mitään paikkaa. Saattoi myös olla joku väliaikanen lumikokkare tai hiekan muru tms.