Eilen oltiin vikoissa Annelin agitreeneissä ja voin kyllä sanoa ettei ollut mikään paras agipäivä. No, eihän sitä aina ole. En jaksa nyt piirrellä rataa, mutta oli kyllä ihan sopivan haastava tai jotkut kohdat oli. Alussa kun oli hyppy, U-putki, ja pussi, joka ei mennyt keneltäkään oikein hyvin,sitä niin vähän harjoteltu, anneli tuli sitten pitämään suuta auki.  siitä kauempana olevalle puomille, niin Bobi ekalla oikas kontaktin kun en saattanut sitä tarpeeksi. Koski hyvin alasmenon. Sitten tuli hypyn takaakierto ja valssi kepeille. Kepit oli HIENOT!! oikeesti siis vauhtia oli ja ah, se varmuus!<3 Sitten tuli hyppy ja pimeäksi putkeksiko sitä sanotaan (?) Siis niin että  U-putki oli tavallaan kaari muhun päin ja mun piti vain heittää koira putkeen ja mennä itse ottamaan vastaan hypylle. Pussia lukuunottamatta siis eka rata oikein hyvä. Tokalle kierrokselle pussin tilalle vaihdettiin hyppy. Ohjasin heti huonosti ekan hypyn jälkeiselle putkelle, kun mun vartalo näytti jo eteenpäin, joten Bobihan tuli perässä. Seuraava parempi ja muistaakseni loppu oli hyvä. Bobi oli muuten jokaisella välitauolla tosi väsynyneen oloinen. Ajattelin että ei aamunen pitkä lenkki nyt noin paljoa voi vaikuttaa, mutta koirahan oli melkeen silmät kiinni siinä mun jaloissa. Kolmas kerta olikin sitten ei-niin-hyvä. Kakkosputki oli vaihdettu toisin päin. Tuntu vähän jo siinä että koira nukkuu radallakin... Tokavikalla putkella Bobi ei edes meinannut mennä, saatto olla kyllä mun omaakin ohjausta. Bobille olis paljon parempi päästä hyppimään kunnon esteitä kun noita minejä, kun jokatapauksessa hypyssä on ilmavaraa ihan roimasti, ja katoin kun hyppää että tassut oikein jysähtää ikävästi kovaan lattiaan niin se ei pidemmän päälle ole nivelillekkään hyväksi vaikka ne terveet onkin. Toivottavasti nyt päästään sinne ast:n kurssille, sen on ainakin ulkona eikä ole niin kuumakaan! :) No mutta, viimeseksi tehtiin niin että oli kolme hyppyä neliön muodossa, yhdet vastakkaiset sivut sen verran kauempana että mahtuu koiran vetämään hyppyjen välistä. Eli, koira jätettiin hypyn taakse, napa koiraanpäin kutsuttiin työnnettiin seuraavalle hypylle, ja ulkokautta seuraavalta hypyltä sisään, ja vikalta ulos. Tämä kaksi kertaa, meni oikein hyvin. Sitten niin, että hyppyjen sisään ei ohjaaja saanut mennä ollenkaan. Samalla tavalla kuitenkin. Molemmilla käsillä ja koko vartaloa kääntäen piti ohjata ja vähän sylkkärin tapaisesti kolmos hypylle ja siitä vikalle. Ekalla en kääntänyt tarpeeksi kroppaa, toka ja kolmas tosi hyvin.

Sitten kuudelta mentiin vielä ison porukan kanssa tokoilemaan Baronalle. Koirakkoja oli meidän lisäksi joku seittemän tai kahdeksan ja paikkamakuurivi oli melkeen koko kentän mittainen :D

Paikallaolot: B makasi Mitzin ja Loren vieressä. Päätin ottaa täyden 2min matkan. Vähän pälyili kauempana olevalle jalkapallokentälle kun siellä oli joku iso matsi ja hirveetä huutoa. Kuitenkin  hyvin makoili. Kun palasin takasin ennakoi istumaan nousun, joten käskin takasin maahan ja palkkasin sinne ja vapautin. Sitten treenattiin istumista, otin pisimmillään vaan jotain puolen minuutin mittaisia. Hyvin pysyi.

Kaukot: No totaa... Ihan jees, nyt meillä teknisesti toimii kaikki vaihdot (s-m hinkataan vielä täydellisemmäksi) Mutta pituutta pitää siis alkaa lisäämään. 8m matkalta hiottiin m-s vaihtoa, kun ei ollenkaan meinannut nousta ekalla. Läheltä kyllä mutta kaukaa aina napitti mua silleen et "Täh?!" Hmm, pitää keksiä jotain, muut vaihdot kauempaakin siis hyviä.

Seuraus: Ensin tein joku 10-15m pätkän suoran pätkän suoraan treenaavia koirakoita kohti. Tosi hyvä vire oli ja kontakti pysyi hienosti. Sitten hiottiin lelun kanssa käännöksiä että pallo lensi aina sinne minne oltiin käännytty. Oli hyviä. Tosi kivasti jakso nyt keskittyä.

Jäävät: tein eka kaikki erikseen, jokainen oikein hyvä. Sitten harjoteltiin vähän idarin muodossa. Oli vähän ihmeissään kun käskin seuraamaan, joten namilla avitin siitä niin pääsi paremmin. Aina parin askeleen jälkeen palkka siitä. Hyvin pysyi vaikka käppäilin rinkiä, vähän vaan käänsi päätä.

Luoksetulo: Olen nyt ottanut ainakin parin viikon projektiksi Bobin luoksetulon. Pohdin tossa yhdellä lenkillä että mikä mättää kun se ei tule täysiä. Tuli mieleen lähinnä se että se ei koe luoksetuloa niin kannattavaksi, että kannattaisi tulla nopeasti. Tähän  siis alkoi eilen motivaatiokuuri. Jätin Bobin paikalleen ja sitten ihan vauvatreeniä eli lähen peruuttamaan ja innostaen kimittämään (:D) Ja kun saavutti mut niin heti patukkapalkkaus ja vielä pari namiakin. Eli nyt siis innostava kutsuminen, jolloin herää lauma- tai saalisvietti ja siitä heti superpalkka. Ja jos se ei tällä onnistu niin ei stten millään. ;)

Sitten hiottiin vielä kaukoja  läheltä ja tehtiin jotain sekalaisia temppuja. Around toimii jo ihan kivasti. Ajattelin muuten että ei toi koira jaksa mitään, mutta tosi hyvä vire oli päällä ja oli ihan intona. :)