Noniin, nyt ollaan palattu pohjosesta kotiin. Bobilla oli sellanen viikon tokotauko, mitä nyt ruuan annon yhteydessä tehtiin kaukoja tai jotain. Bobilla on nyt myös ollut oksentelua ja ripulia, jonka takia 2vk sitten vaihdettiin ruokaa Royal Caninin mediumiin. Bobi tuntuu tykkäävän siitä paljon enemmän kun tosta Hill'sistä ja vatsakin on nyt tasaantunut Aptus-maitohappobakteerin ja piimän avulla.

Tänään oltiin pitkästä aikaa kimppatreeneissä Barona areenan läheisellä hiekkaparkkiksella. Ihanaa kun lumet on jo sulanut melkeen kokonaan ja aurinko paistaa ja vaikka mitä! Vielä vähän aikaa saa odotella että pääsee taas tekemään pk-juttuja metsään. Mutta nyt siis tokoon takaisin;

Paikallaolot: Hyvin pysyi, oli Keikon ja Meten välissä. Aluksi meinasi Mette kiinnostaa mutta keskittyi lopulta sitten hyvin. Otin aika lyhyitä pätkiä ja kävin palkkailemassa välillä. Olin myös selkä koiraan päin. Harjoteltiin myös p-istumista, jota pitäisi muistaa ottaa useammin. Alussa kävin palkkailemassa tiheään. Sitten vähän pidempää ja pysyi tosi rauhallisesti. Yhdessä vaiheessa säikähti jotain roskaa joka lähti tuulen mukana sen takana liikkeelle ja nousi, kävin palauttamassa siitä.

Seuraus: Oli ihan töhöllään ja innoissaan kun taukoa ollut. Olin päättänyt ottaa pitkää suoraa ja kokeilla sen vaikutuksia paikan ja vireen suhteen. Alussa ei malttanut keskittyä ja paikka oli liian takana, otin imutuksella joku pari askelta ja siitä namipalkka. SItten sitä pitkää suoraa, joku vähän alle 50m. Otettiin se kaks kertaa. Ekalla oli alussa vähän painamista, korjasi kyllä ja loppua kohden parani. Kontakti oli alussa myös kateissa, siitä muistutus. Toka kerta oli hieno! Sitten tehtiin vielä kaaviota joka oli ihan hyvä, paremman täyskäännöksen olisin halunnut, mutta juoksu oli parempaa kun viimeksi. Takapäänkäyttöä sillä jalkojenvälistä takaperinperuutuksella vois taas muistutella.

Kaukot: i-m-s vaihto oli oikein hyvä. maasta ja istumasta seisomaan nousut pelittää kummatkin jo tosi hyvin pidemmältäkin matkalta. S-i vaihtoa hinkattiin namin ja naksun kanssa läheltä, kun haluan että peruttaa takajalkojen luokse eikä päinvastoin. Saatin ihan hienoja onnistuneita läheltä ja sitten 1,5m päästä.

-tauko-

ruutu: Otin omat tuliterät tötteröt mukaan. ;) Alussa kun rakensin ruutua niin näytin samalla Bobille ja jätin pallon yllätyspalkaksi. Meni vähän hitaanlaisesti, kevyttä laukkaa. Tokalla kerralla otin eri sivulta, tein näyttönä. Meni toisesta reunasta sisään mitä odotinkin ja halusinkin, eli pitää reenata nyt eri suunnista tota. Kutsuin pois ja lähetin uudestaan, nyt meni oikein ja hyvä stoppi. Vika lähetyksenä, meni tosi takarajalle, mutta hyvä että on ainakin oppinut hakemaan sinne, siitä kutsu palkalle ja taisteltiin ja äristiin kunnolla patukan kanssa. ;)

nouto: Lainasin Tian kapulaa kun oma jäi kotiin. Bobille tämä ei sopinutkaan että se oli käynyt myös Keikolla ja mälväsi ja hylki koko kapulaa. Kokeilin pelkkiä pitoharjotuksia ja luovutuksia, vähän vaihtelevaa menestystä. Heitolla lähti innokkaasti kapulalle ja toikin hyvin, mutta taas hirveetä mälväystä joten otin yhden pidon ja lopetin siihen.

-tauko-

Jäävät: Eka istuminen jumitti, jäi seisomaan, huomautin ja toistolla meni oikein. Maahanmeno jopa aika nopea ja seisominen perushyvä.

Tunnari: Oman etsimistä vaan. Ja outoa kyllä, tätä kapulaapa ei mälvännytkään niin paljon kun sitä toista. Otettiin niitä Sirken meille opettamia pitoharjotuksia eli hitaasti kädet kapulaa kohti ja jos pyörittelee niin kädet heti seläntaakse. Ja heti kun on nätisti niin uudestaan. Piti ihan hienosti ja loppua kohden kun älysi taas mitä haetaan niin parani.

Sitten lähettiin kotiin ja kohta lähdetään vielä Iidan ja Miksu-sheltin kanssa lenkille. Pojat on pentuna leikkineet nätisti mutta kun molempia vielä murkkuus vaivaa niin tapeltukin on. Yleensä se lähtee siitä mistä Ruutinkin kanssa eli se toinen provosoi ja Bobi provosoituu ja kierre on valmis. ;) Katotaan jos pojat olisivat vähän aikuistuneet. Bobia ei tappelu yleensä kiinnosta ja yrittää kyllä välttää. mutta kyllä se sitten provosoituu kuitenkin aika herkästi. Tänäänkin treenien jälkeen tuli dogo argentino uros vastaan ja tosi ystävällisissä merkeissä toisiaan nuuhki. :)