Käytiin eilen koulun jälkeen treenimässä tokoa. Enää 7 koulupäivää ja sit loma! Bobillakin oli taas intoa kun oli pari päivää ollut taukoa kun olin kipeänä.

Nouto: Halusin alottaa tällä että varmasti jaksaa keskittyä kunnolla. Yritin ensin pitoa niin että ojensin seisaaltaan kapulaa, mutta eipäs se suostunut ottamaan sitä... Menin sit kyykkyyn ja siinä suostui ja piti hienosti. Eka pito ihan lyhyt ja  paljon kehuja ja palkkaa. Toinen pidempi, piti hyvin. Sit vauhtinoutoina, otettiin kolme. Lähti joka kerta innokkaasti ja toi kans. Nyt annoin kerran tuoda loppuun asti ettei ennakoi enää ja pudota matkalla, eikä tehnytkään niin. :)

Seuraus: Tolla kentällä ei juurikaan mitään häiriöitä ole kun muutamat koiran ulkoiluttajat joita ei sillonkaan näkynyt hirveesti niin aattelin että kestävyystreeni olisi sopiva. Oli tiivistä, muttei häiritsevää. Ihanasti piti paikan ja kontaktin kanssa ja intoa oli. Seurautin ensin 50m suoraa, sit täyskäännös ja sama takasin. Vähän tais vilkasta täyskäännöksessä eteensä mut muuten tosi upeeta! Sit treenattiin vielä imutuksella sivuaskelia ja peruutusta, teki hyvin.

Ruutu: Annoin nyt tarjota. Käveltiin ruudun lähellä ja kivasti itekkin oivalsi että sinne siis ja oikeaa paikkaakin. Sit lähetys ihan parin metrin päästä, se toimi kans. Sit 10m päästä, sekin toimi hienosti! Palkkasin välillä kutsumalla ja välillä ruutuun. Mut 20-25m päästä se ei enää sitten toimikkaan. :( Koitin parikin kertaa mut lähtee sinne ihan hitaasti ja pysähtyy kysymään multa. Eli nyt sit vaan hirmusesti treeniä läheltä että vahvistuu vielä.

Luoksetulo: Ensin otin kaks futismaalin kierrolla, stoppas hyvin ekalla, toka läpijuoksuna että pääsi suoraan pallon perään. Sit pari peruutusta. Meni niin hyvin että aattelin että jätän 5m päähän ja kutsun ettei kuitenkaan ehdi ottamaan kunnon vauhtia. Ei lähtenyt ekalla eikä tokalla ja kolmannella meni maahan??? Kävin nostamassa istumaan ja kutsuin, tokalla vasta tuli ihan hiljaa, namia siitä. Otettiin sit loppu vaan noita läpijuoksuja. Ton kanssa niitä pitääkin muistaa olla koska muuten käy just näin. Ja mulle hermojen kurissapito treeniä. Se ei oo koiran vika jos se ei osaa, se on mun vika. ;)

Kaukot: Otin eka 5m, nousi niin rivakasti että sai siitä suoraan palkan. Loput sit vaan hömppäiltiin ja leikin lomassa nopeita maahanmenoja, Bee oli hyvä. :)

Bobin työskentely on kyllä parantunut niin paljon jos kattoo tästä vuosi taaksepäin ja vertaa... Se on niin mukava treenata kun koiralla on tommonen miellyttämisenhalu ja into tehdä. :)