Ollaan Bobin kanssa alotettu pyöräilyn opettelu. Torstaina heitettiin ensimmäinen pikku harjotuslenkki. Mentiin hitaasti ihan tässä lähistöllä. Bobi ihan kivasti meni, vähän liian kaukana ehkä kulkee, tai kunnioittaa pyörää sen verran että pysyttelee n. metrin päässä. Ihan parikertaa jos oma vauhti pääsi kiihtymään liian kovaksi niin innostui liikaa ja lähti laukkaamaan. Totuteltiin vielä omalla pihalla pyörään ja ihan niin että Bobi käveli pyörän viressä kun talutin sitä.

SItten perjantaina oltiin Tarulla (ja Moonalla;))  yökylässä ja viettämässä vappua. Paukuteltiin pari paukkuserpentiiniä ulkona ja koirat oli mukana. Tarkkailin Bobia niin ihan vähän oli paineistunut mutta siis ei mitään sellasta ollut että lähtisi pinkomaan pakoon. Kiinnostuneena tarkkaili parin metrin päästä.

Sitten tänään ei ollut oikein omaa motivaatiota lähetä yksikseen treenaamaan, mutta saatiinkin Emmistä ja bortsutytöistä seuraa ja mentiin Niittykummun pallokentälle. Otettiin eka paikallamakuu ja oltiin piilossa. Bobi oli Stepin vieressä ihan rauhallisen oloisesti. Niin harvoin tulee p-makuutakin yksin ollessa tehtyä, puhumattakaan istumisesta!. Palkkasin suoraan maahan, ei ennakoinut. Sitten otin pari lyhyttä istumista. Ensin selkä koiraan päin 5m päässä ihan 20s, sitten koiraan päin n.8m päästä suunnilleen saman verran. Hyvä oli.

Sitten tehtiin seuraamista joka tuntui ihan kivalta. Ei ehkä paras mahdollinen vire mutta yritti kuitenkin parhaansa ja onnistumisia saatiin ja pääsin palkkaamaan.  Sen jälkeen tehtiin kaukoja. Palkkasin heti ekasta istumaan noususta. Muuten ihan ok vaihtoja, ehkä vähän nopeampia voisi olla. Pälyili kerran samalle kentälle tullutta frisbeen heittelijää ja ei vaihtanut kun käskin, siitä toru ja palautus ja sama uudestaan, siinä onnistui.

Emmi myös kuvasi pari meidän liikettä. Otin eka liik. maahanmeno joka oli, noh, Bobimainen. Sitten seuraamisen jossa lähti aluksi tosi huonosti liikkeelle jäi ihan jälkeen otin siitä uudestaan ja sitten lähti paremmin. Kontakti ei ollut yhtään niin hyvä kun aluksi, oli ilmeisesti vähän jo väsähtänyt, mutta piti paikan silti hyvin.

Sitten Emmi teki vielä meille tunnarin. Uskaltauduin ottamaan nyt ensi kertaa häiriön kanssa, aiemmin ollaan tehty vaan kotona tai kotipihalla. Olikin oikein positiivinen yllätys, meni hienosti! Nuuski rauhallisesti, toi oman, pudottamatta vaikken kehunut! Tehtiin pari kertaa ja molemmat hienoja, lukuunottamatta tuplakäskyjä joita jouduin antamaan lähdössä. Otti vähän häiriötä liikkurista ja "käsky"-sanasta, joten mun pitää muistaa ettei ole kiire käskeä koiraa kapuoloille vaan voi ihan rauhassa odottaa että on unohtanut liikkurin ja sitten vasta. Kiitos Emmi vinkeistä, mä tuppaan olemaan välillä vähän hätähousu. ;)

Sit loppuun nouto ja luoksetulo. Nouto oli huono. Jälleen. Ärsyttävää! Miten mä saan sen kapulan suoraan sen suuhun. Lähtee kyllä innokkaasti, tuo kapulan samallatavalla mutta pitää sitä vinosti ja löysästi. SItten kun joudun aina korjaamaan sitä niin ei se Bobillekkaan ole kivaa kun ei koe onnistumista. Otettiin ihan pitoharjoituksia sitten, pidin hellästi kättä kuonolla, mutta jotain tähän on nyt pakko keksiä!! Luoksetulo oli taas innokas, tehtiin kaksi. Molemmat hyviä.

Sitten heiteltiin koirille palloa ja lähettiin kotiin. Oli oikein mukavaa. :)