Tokoreenailut vaan jatkuu (: Tänään oltiin iltapäivällä Bobin kanssa. Pidin aika lyhtet mut koiralle fyysisesti rankat treenit (; 

Seuraus: Viimeks motivoitiin, nyt sit tehtiin piiiiitkää kaaviota. Ja opinpa yhden asian. Jonka oikeestaan oon syvimmissä aivosopukoissa aina tiennyt mut enpä sit tullut tajunneeksi sitä tarpeeksi ajoissa. Bobin kanssa tarttis aina tehä lämmittelevä seuraus, eli ihan joku pari askelta ja käännös ja palkka. Silleen saa sen ns. "käyntiin" ja seuraus on paljon parempaa. Näin kävi nytkin. Eli kun en ottanut lämppäseuraamista, jäi vasemmalle käännöksessä tooosi paljon jälkeen ja murahdin kunnolla. Sit tehtiin se  kokonainen kaavio ja oli tosi hienoa! Myös hidas käynti! Hioin vielä imutuksella kaikki käännökset lyhyesti lopussa.

Nouto: Tää menee nyt kunnon treenikuurille. Joka päivä pitää treenata pienissä osissa tai tästä ei koskaan tuu mitään. Otettiin ensin nostoja, ne meni tosi hyvin. Mut kun ajattelin ottaa luovutuksia niin et annan kapulan suuhun ja peruutan n. metrin niin sylkäs sen joka kerta maahan! Vaik kokonaisissa noudoissa aina tuo ihan hyvin. :O Vein sit koiran hetkeks tolppaan takasin kun ärsytti niin paljon, ja uudestaan otettiin ja kehuin vaan hirveesti ja innostin niin kyl sitte onnistui kun heitin lyhyen matkan päähän ja toi hyvin.

Ruutu: Eka kutsuna, toka näyttönä. Molemmat hyviä. Olis näytöllä voinut mennä ehkä kovempaa mut ei silti näkynyt epävarmuutta joten pistetään väsymyksen piikkiin. ;)

Stopit: Luoksetulon stopit siis. Treenattiin nyt vaan niin et mul oli tennispallo ja naksu kädessä, ja käveltiin vaan ja pysäyttelin käsimerkillä. Naksutin kävi kuumana kun niin hyvin teki. Palkan suunta vaihteli; suoraan koiralle,  koiran taakse, sivusuuntaan, mun taakse (eli koiran eteen) jne. Ja seisotin myös joskus pidempään ennen kun palkka lensi.

Nyt tosiaan menee toi nouto kuurille, et se saadaan joskus varmaksi. Noutaahan se tykkää tosi paljon, ja kapulakaan ei enää niin ällö oo, mut esim toi että annan sille kapulan suuhun ja käsken tuoda niin haluan sen myös toimivaksi. (: