Eilen oltiin kivankokosella porukalla treenailemassa. Ihana nähdä kun kello oli kuusi illalla, eikä silti ollut pilkkopimeää! Kevät on siis tulossa! ;) Barona-tokoilujen lisäksi olin ma-iltana omalla parkkiksella iltalenkin yhteydessä tekemässä noudon, seuraamispätkän ja luoksetuloja. Näyttäisi siltä, että kadonnut treenimotivaatio palautuu pikkuhiljaa...  Nyt sepustusta kuitenkin eilisistä treeneistä:

Paikalla istuminen: Hienosti nakotti. Olin aluksi näkösällä ja kävin palkkaamassa. Sitten piilossa, hyvin pysyi. Ainoa vaan että kun olin tulossa palkkaamaan "steppasi" tassuilla, ei siis varsinaisesti liikkunut. Puutuin kuitenkin asiaan ja häiritsin kiertämällä koiraa ympäri ja liikkumalla sivusuunnassa nenän edessä. Pysyi ja tajusi idean. 

Paikkamakuu: Käskytettiin yksitellen. Ei hämääntynyt muiden käskyistä. Aika oli jotain 2-3min, ja piilossa siis kokoajan. Kun tulin takasin ja käskytettiin sivulle uudestaan, nousi viereisen käskyllä. Plaah. Täytyy treenata tota ja sitten kun yksin treenaa niin ei vähään aikaan käskeä ollankaan perusasentoon.

Seuraaminen: Noniin, nyt kun muuten kaikki toimii tosi kivasti, niin vasemmalle käännökset kusee pahasti. Ihme himmailua. Tehtiin imuttamalla sitä sitten. Mut muuten tosiaan hyvin meni. Kontaktia treenattiin vielä niin että pidin vaan perusasennossa jonkun treenaavan koirakon edessä ja palkkailin. Melko hyvin kesti häiriötä!

Hyppy (ja hyppynoudon alkeita): Hihi, Tiia oli tuonut hyppyesteen mukanaan ja päästiin pitkästä aikaa tekemään agipomppujen sijaan tokohyppyjä. Ekalla kerralla ei istunut ekalla käskyllä toiselle puolelle joten otettiin kokonaan uusiksi. Nyt istui ja palkkasin siitä suoraan. Istu vaan tosi lähelle estettä, joten laitoin palkan parin metrin päähän esteestä. Sitten kokonaisena liikkeenä, pelitti oikein mainiosti. Ihan huvin vuoksi otettiin pallon kanssa vähän hyppynoudon alkeita. Bobilla ainakin oli hauskaa, onnistumisprosentin vähäisyydestä huolimatta. :D Uskon kuitenkin että sai kiinni ajatuksesta eikä tuon(kaan) asian oivaltamisessa kauaa kulu. (;

Luoksetulo: Maanantain tokoissa himmaili ja ennakoi kovin niin otetaan nyt vähänaikaa pelkkiä läpijuoksuja.

Kaukot: Mietin mitä ottaisin vikaksi, ja noutoa en halunnut ottaa, kun tiistaina se oli onnistunut niin täydellisesti. Pitkin hampain sitten kallistuin kaukoihin, siitä huolimatta että inhoan koko liikettä. :D Mutta kiitos Bobin, nousi liikkeen mielekkyys mamman päässä ehkä piirun verran! Oli nimittäin tosi ripeät ja onnistuneet vaihdot ! Ainoa mitä korjailtiin niin s-i vaihdossa että saisin sen peruuttamaan etutassuilla takajalkojen luo eikä niin että koko koira liikkuu, kun se astuu "askeleen" eteenpäin etutassujen luo.

Ja jotta elämä ei vallan olisi ruusuilla tanssimista, täytyy tähän loppuun lisätä ikävämpi juttu. Purina-areena on laitettu rakenteellisten ongelmien vuoksi käyttökieltoon. Kielto kestää ikävän pitkään, ja voipi olla, että seuraavat aksailut on vasta lumien sulattua kun päästään ulkokentille treenaamaan. Kentät aurataan mahdollisimman pian kun ilmat lämpenee vähän lisää ja lumi alkaa sulaa kunnolla. Tähän asti on kuitenkin selvittävä kotikonstein, tehdään kontaktitreenejä ja ohjausjuttuja, puunkiertoja jne. Ikävä juttu, mutta eipä asialle mitään voi.

Lisäksi olen itse aloittanut taas juoksulenkkeilyt! Kesäkuntoon 2011, vai miten se meni... ;) Bobi pitää agikuntoaan yllä siinä sivussa. Kolme kertaa vikossa pyritään käymään lenkillä. Ja yhdessä on tietty mukavampi juosta!