Eilen agitreeneissä tehtiin ekaa kertaa hyppytekniikkaa! Oli tosi kiva päästä kokeilemaan, Bobihan ei ikinä ole ollut mikään rimojen pudottelija, mutta oli silti hauska treenata uutta, ja varmasti tuostakin on apua! Itseasiassa innostuinpa niinkin paljon, että koitan saada aikaiseksi mennä itsekseen tekemään kentälle kun vaan koululta ja muulta kerkeää!

Jokatapauksessa alotettiin ihan perussarjalla, 5 hyppyä, rimat 15cm. Lelu toiseen päähän ja käsky "eteen". Irtosi tosi hyvin, vaikka pystyin silti näkemään pienet kysymysmerkit Bobin pään sisällä! :D Lähetin vähän kauempaa ja nyt meni jo varmemmin! Kouluttaja Wilma sitten hetsasi vähän ja pisti lelun kauemmaksi, jolloin venytti kaksi vikaa hyppyä yhdeksi. Otettiin pari kertaa uudestaan ja saatiin sitten menemäänkin. Ilmeni siis että vaikka Bee on melko iso koira, laukka on silti melko lyhyttä ja nopeatempoista, jolloin joutuu noinkin lyhyellä estevälillä vähän venyyttämään hyppyä. Siksi sitä kannattaa harjoitella!

Toisessa harjoituksessa oli kaksi hyppyä, toinen 15cm ja toinen hieman aina korkeampi. Tämä harjotus ei tuottanut mr. smart onelle mitään ongelmia missään vaiheessa! Vaikka toinen hyppy nostettiin korkeuksiin ja laskettiin vuorotellen niin meni aina puhtaasti! Hiieeno B! Saatiin vinkiksi treenata juuri noin kuin tehtiinkin, eli ensin nostetaan vähitellen, ja sitten taas lasketaan. 

Loppuun tehtiin "tylsän" tekniikkapläjäyksen päälle kunnon vauhtipätkä! Kolme putkea ja yksi hyppyä ympyrä muodossa. Olipas hauskaa ja draivi oli tosi huippu! Mieletöntä tykitystä, näki oikeen että koira nauttii! Itselle muistutukseksi että vaikka olisi lähes varmaa että koira menee juuri sinne minne haluaakin, niin kannattaa ohjata silti loppuun asti; koiralle tulee varmempi olo > tekee paremmin! Eli lyhyesti: ohjaa, älä oleta!

------

Tänään heräsin karuun todellisuuteen että meillähän on taas tokokoitos viikon päästä! Käytiin omalla nurtsilla treenaamassa paria liikettä. Tehtiin nouto, parit kaukot, lyhyt seuraaminen ja liik. seisomista. Noutoon olen nyt kehittänyt taas uuden tekniikan. Käyn piilottamassa ja viemässä kapulan ja käsken tuomaan. Ilmeisesti se on Bobille jotenkin jännittävämpää ja poikkeaa tylsästä heitä-tuo-palauta-kiitos -kaavasta, koska nyt kun ollaan pari kertaa tehty noin on mennyt tosi hyvin ja tuonut aina ilman ällöttelyjä! Liikkeestä seisominen ja seuraaminen menee hyvin, kaukoissa olen kävellyt nyt joka kerta viereen palkkaamaan ja vapauttanut vasta siitä, jottei nouse. Jos tekee viikon päästä kaiken niinkuin osaa ja on opetettu niin ykköstulos sen kuuluisi olla!;)