Tänään oltiin tokoilemassa Korrien valvovan silmän alla Purinalla. :) Oli tosi hyödyllinen ja pisti ajattelemaan monia juttuja! Saa varmaan treenitkin ihan uutta ilmettä kun pystyy käyttämään saatuja vinkkejä siellä.  Pyysin apua noudon luovutuksessa, seuraamisessa, sekä vähän kaukoissa. 

-Noudossahan ongelmana oli luovutuksen hitaus. Saatiin neuvoksi tehdä iskunoutoja ja pitkänmatkan noutoja (mielellään avustajan kanssa). Näin saa itse liikkeen koiralle kivaksi, ja nostokin nopeutuu ja sen myötä myös koko palautus. Tehtiin pari kertaa ja tuntui todella toimivan, heti oli ihan eri meininki! Ja jos sitten rupeaa ennakoimaan, niin niistä ei vaan sitten tipu palkkaa > Vaadi koiralta sitä mitä haluat sen tekevän, älä hyväksy puolittaisia suorituksia!

-Seuraamisen ongelmana oli käännökset ja tänään näköjään myös perusasennot...  Riitta suositteli nyt ottamaan jokaiseen treeniin eri teeman; perusasentoja, käännöksiä, temponvaihdot jne.. Ja palkkaamiseen myös vaihtelua! Helposti tulee kangistuttua kaavoihin, mutta nyt voisi ottaa mukaan myös esim kiertoleikkiä ja esim palkaksi saa mennä johonkin kivaan paikkaan (esim agikentällä putkeen jne). 

-Kaukot oli tänään ihan ok, istumaan nousut oli tosi hyviä, maahanmenot sitten vähän hitaampia, ja kysyin miten niitä voisi nopeuttaa. Tehtiin ihan perus treeniä jalka-avulla ja auttamalla käden kanssa. Rinnan treeniä katsellessa huomasin hyvän tavan mikä toimii varmaan Bobillakin ja nopeuttaa: Koira ensin "orava-asentoon" ja siitä käsky maahan, jolloin plätsähtää maahan varmasti etutassut suorassa. Bobille tosin on aina ollut luontaisena toi etutassun asettaminen rintakehän alle, sehän nukkuukin niin. Kehuja saatiin kovasti s-i vaihdosta ja myös s-m. Olen siis onnistunut opettamaan vaikeimmat juuri oikein ja on tarttunut lihasmuistiin hyvin! Jeejee :) 

Yleisesti Riitta puhui myös kommunikoinnista koiran kanssa. On erilaisia sanoja kehumiselle ja myös pitää kertoa milloin tekee väärin. Kehuminen, jolla koira vapautetaan tekemisestä on meillä ollut Jes! mutta myös pitää muistaa kehua koiraa kun se tekee jotain oikein, mutta ei saa lopettaa sitä, ns kannustuksena. Sitten kun koira tekee väärin täytyy se myös kertoa. Sellainen, mikä on toruvampi ja moittivampi, ja sitten sellainen mikä kertoo koiralle, että nyt ei mene oikein, täytyy tsempata. esim hupshups.. tms mitä oon itekkin käyttänyt. Turhan paljon nykyään pelataan namien ja lelujan kanssa ja helposti sanallinen kommunikointi unohtuu. 

Tiia taas ystävällisesti räpsi meistäkin kuvia, laitan niitä myöhemmin! :)